Teoriutbildning

En god grund att stå på

Vi strävar efter att den teoretiska utbildningen skall följa den praktiska. Effektiviteten i körlektionerna ökar om du har en god teoretisk grund. Undervisningen på vår trafikskola bedrivs genom teorilektioner och självständiga studier med hjälp av teoriböcker och övningsprov.

Teorilektioner

Vi erbjuder totalt fyra stycken teorilektioner á 120 min. Teorilektionerna bedrivs på distans med hjälp av Zoom. Du behöver inte gå på teorilektionerna i nummerordning utan vi kan planera in lektionerna så att det passar dig.

Bokning och avbokning  görs via Elevcentralen.

Aktuella Datum

Aktuella datum för Teorilektioner hittar du på Elevcentralen.

Teoriböcker

Teoriböckerna i paket innehåller körkortsboken med det tillhörande körhäftet, vägmärken och vägmarkeringar.

Övningsprov

Ett krav inför Teoriprovet är att våra övningsprov ska vara genomförda och godkända. I annat fall har trafikläraren rätt att avboka eller omboka Teoriprovet vilket även påverkar tidpunkten för Uppkörningen.
Tillgång till övningsproven ges genom att du får en kupongkod i receptionen.

Varje övningsprov innehåller 65 frågor och du har 50 minuter på dig, precis som vid det riktiga Teoriprovet på Trafikverket. Om du blir underkänd på övningsproven kan de göras om tills de blir godkända. Du kan repetera proven efter att du blivit godkänd.

Obligatoriska krav inför teoriprov:

Du skall ha gjort klart samtliga slutprov.

Dyslexi

Om du har dyslexi kan du mot en mindre kostnad få tillgång till teoriböcker med ljudstöd eller en lättläst version. Du har även möjlighet att ansöka hos Trafikverket om teoriprov med förlängd provtid alternativt muntligt prov. Meddela oss i samband med inskrivningen

Film

Så här gör du körkortsteorin genom oss. 1:23 min

Ursäkta filmkvalitén!
Vi är bättre på att utbilda än på att göra filmer 🙂