Intensivutbildning

Följande krävs

Körkortstillstånd, godkänd legitimationshandling och grundläggande färdighet i att köra bil som bla, innebär att du måste kunna krypköra. Hålla bilen still med hjälp av kopplingen i motlut. Starta mjukt. Växla mjukt vid rätt tillfälle vid såväl upp- som nedväxling. Stanna mjukt, samt backa på ett sådant sätt att du har full kontroll av bilen.

En testlektion (979kr) bör genomföras innan bokning av intensivutbildning för att fastställa förkunskaperna i körningen.

Skräddarsy din egen intensivkurs

Tillsammans med din trafiklärare går du igenom och lägger upp en tidsplan för utbildningen utifrån dina önskemål. Det är viktigt att dina mål är rimligt ställda, det är något din trafiklärare kan hjälpa dig med.

Under en intensivkurs är det upp till dig att se till att du håller jämna steg med utbildningsplanen ni satt upp. Att gå på en intensivkurs är inte samma sak som att ta raka vägen mot körkortsprovet. Är du inte redo när kursen är slut får du räkna med kompletterande utbildning. 

Samma kunskap – mindre tid

Innehållet i en intensivkurs skiljer sig inte från en normal trafikutbildning, det är fortfarande exakt samma mängd teori och körkunskap du måste bemästra. Men att plugga och träna under en intensiv tidsperiod istället för att sprida ut det kan vara effektivt för många.

Det kan dock vara smart att sätta igång med teorin redan innan du startar din intensivkurs. Det är mycket information du ska ta in och ibland kan det krävas mer tid än man planerat. Börja plugga och gå på teorilektioner innan du drar igång kursen så får du de bästa förutsättningarna för att lyckas.