Körlektioner

Ordning och reda

I samband med din första körlektion kommer din trafiklärare berätta hur utbildningen kommer att genomföras. Din lärare kommer ge dig råd om, mängdträning, ca antal körlektioner du kommer behöva och berätta om hur ditt utbildningskort fungerar, m.m.

Tänk gärna igenom hur du bäst lär dig nya saker och berätta detta för din lärare.

Alla elever är olika. Det som passar en elev bäst, passar kanske inte en annan. För oss är det viktigt att du trivs och att du får ut så mycket som möjligt av lektionerna!

Du kan känna dig trygg!
Våra bilar är utrustade med dubbelkommando, detta innebär att bilen går att köra ifrån höger sida.

I samtliga bilar finns även ett alkolås, detta innebär att du inför varje körlektion kommer att få genomföra ett utandningsprov. Du kommer bli tilldelad ett munstycke vid första körlektionen. Ta med detta vid alla dina lektioner. Glömmer du munstycket så finns det möjlighet att köpa ett nytt i receptionen.

Om du övningskör privat är din privata handledare välkommen att följa med på körlektionerna för att få tips och råd från din trafiklärare. På så vis har du möjlighet att spara in på antalet körlektioner på trafikskola och få en bättre utbildning när ni kör hemma.

Bokning av körlektioner

Du bokar dina körlektioner via Elevcentralen. Endast elever som är inskrivna på vår trafikskola kan boka körlektioner. Vill du boka körlektioner och inte är inskriven så börjar vi med att skriva in dig och sen kan du själv börja boka körlektioner.

Körlektionerna utgår och avslutas på Trafikpedagogerna. Det är dock möjligt att efter överenskommelse påbörja och avsluta körlektionerna på annan plats. Observera att trafikläraren alltid utgår från Trafikpedagogerna samt måste vara tillbaka på trafikskolan på utsatt tid.

Avbokning av körlektioner

Avbokas senast 24 timmar innan planerad tid.
Vid senare avbokning debiteras fullt lektionspris.
Vid akut sjukdom som styrks med sjukintyg kan avbokning ske senare utan att lektionen debiteras.

Avbokning görs via Elevcentralen – inte via mail eller telefon.

Film

Detta gäller vid våra körlektioner. 1:23 min

Ursäkta filmkvalitén!
Vi är bättre på att utbilda än på att göra filmer 🙂