Handledarkurs

Handledartillstånd

För att få övningsköra privat krävs förutom ett körkortstillstånd också ett handledartillstånd.

För att få ett handledartillstånd behöver du göra två saker…

1. Gå på handledarkurs (introduktionsutbildning)
För att få ett handledartillstånd krävs att du som skall ta körkort och din privata handledare går på en handledarkurs, även kallad introduktionsutbildning. Ni båda måste inte gå vid samma tillfälle.

2. Ansöka om handledartillstånd
Ansök om handledarskap. Klicka här för att ansöka.  Handledartillståndet är en koppling mellan handledaren och eleven. Det krävs att ni har ett handledartillstånd för att ni skall få lov att övningsköra privat.

Giltighetstid, ålder..

Handledarkursen är giltig i fem år, därefter måste kursen göras om. Lägsta ålder för genomförandet av handledarkursen är 15 år och 9 månader.

Aktuella datum

Klicka här för att se aktuella datum för våra Handledarkurser. Du hittar även datumen under menyn “Handledarkurser datum”

OBS!
Med tanke på rådande omständigheter beträffande Corona smittan så har vi minskat antal deltagare på samtliga handledarkurser tillsvidare.

Viktigt!
Vi har inga misstänkta fall på Trafikpedagogerna men vi vill inte bidra till vidare smittspridning i samhället. Vi gör detta för er och för vår skull!

Bokning Handledarkurs

Det enklaste sättet att boka handledarkurs är att boka via vår E-handel. Du har även möjlighet att boka via mail, telefon eller på Trafikpedagogerna. Notera att bokning via mail inte är genomförd förrän du fått en bekräftelse från oss.

För att bokningen ska vara fullständig behövs följande personuppgifter för samtliga deltagare:

  • För- och efternamn
  • Personnummer (10 siffror)
  • Telefonnummer
  • Mailadress

Obs! Kom i tid och ta med giltig legitimation! Deltagare som kommer efter utsatt tid kan tyvärr inte delta på kursen. Kursavgiften är därmed förbrukad och kommer inte att återbetalas. Enligt Transportstyrelsens regler får vi inte godkänna deltagare som inte varit närvarande under hela kursen. Om vi frångår denna regel riskerar vi att bli av med vårt tillstånd att bedriva handledarkurser. Det förekommer dessutom kontroller från myndighetens sida. Detta är inget som står i vår makt att kunna påverka.

Avbokning Handledarkurs

Avbokning ska ske senast vardagen innan bokad tid. Avbokning kan göras via mail, telefon eller på Trafikpedagogerna.