Mörkerkörning

Mörkerkörningen är en teoretisk och praktisk utbildning. Den teoretiska delen inkluderas i teorilektionerna(Teorilektion nr 3). Den praktiska delen genomförs endast under vinterhalvåret i form av en vanlig körlektion där fokus ligger på mörkerkörning. Under vinterhalvåret kan även Trafikverket göra så kallade mörkerprov, vilket innebär att din uppkörningstid kan komma att ändras till en tid då det är mörkt ute.

Mörkerkörningen bokas oftast i slutet av din körkortsutbildning då det är viktigt att du har en god körvana. I den mån det är möjligt bokas mörkerlektionen inom de ordinarie tiderna för körlektionerna, i vissa fall kan lektionen bokas senare på kvällen.

Betalning

Kostnaden för den teoretiska delen är densamma som för en vanlig teorilektion och kostnaden för den praktiska delen är desamma som för en vanlig körlektion. Köper du ett paket går det alldeles utmärkt att utnyttja en av körlektionerna som betalning för mörkerkörnigen.

Bokning mörkerkörning

Planering av eventuell mörkerkörning görs tillsammans med din trafiklärare. Vanligtvis används en redan bokad körlektion till mörkerkörningen, i annat fall bokas en ny tid.

Avbokning mörkerkörning

Vid avbokning av mörkerkörning tillämpas samma regler som vid avbokning av en vanlig körlektion.